NPO 1 - Tijd voor Max - Finale Project Rembrandt Seizoen 4

 

 

 

RTL4 EditieNL Ontevreden miljardair over portret Australië

 

 

 

Op1 NPO - 1 mei 2024

Bij @op1npo over de schilderijen die door ons koningshuis zijn gemaakt. Als eerste een aquarel van destijds prinses Beatrix toen ze 12 jaar was en daarna prins Bernard en koningin Wilhelmina. Aan tafel met Aad Ouborg, presentators Charles Groenhuijsen en Thomas van Groningen over dit onderwerp.

 

 

 

Vierde seizoen: Project Rembrandt

Vanaf 24 maart is Project Rembrand weer te zien op NPO 1. Iris Frederix en Tyas Leeuwerink coachen kandidaten in hun team in deze talentenjacht voor de beste amateurschilder van Nederland, gepresenteerd door Annechien Steenhuizen

Geen straf voor klimaatactivisten die Meisje met de parel beschadigden

De drie milieuactivisten die zich in oktober 2022 aan het schilderij het Meisje met de parel van Johannes Vermeer vastlijmden en er rode vloeistof over heen gooiden gaan vrijuit. Het Gerechtshof in Den Haag oordeelde vandaag dat een straf wel zijn plaats was geweest, maar dat die niet ontmoedigend mag zijn voor de vrijheid van meningsuiting of het houden van een protestactie. En dus komt er geen gevangenisstraf, terwijl de rechtbank eerder nog 2 maanden, waarvan 1 maand voorwaardelijk, oplegde.

Is déze uitspraak terecht en zou een straf inderdaad een ontmoedigend effect op demonstreren hebben gehad? Hoogleraar Rechtswetenschap Jan Brouwer, kunstenares Iris Frederix en advocaat Willem Jebbink, die de twee activisten bijstaat die zich aan het schilderij hadden vastgeplakt, gaan erover in debat.

Iris

GALERIE BONNARD

Van 10-12-2023 t/m 28-01-2025 is Commedia dell’arte oa. te zien in gallerie Bonnard in Neunen.

Deze expositie heet 'De TV sterren van het doek' en naast Iris zie je ook werken van de kunstenaars van De Nieuwe Vermeer, Klokhuis en Sterren op het Doek.

Wees welkom op de feestelijke opening op 10 december 2023 om 14:00!

Ik kijk ernaar uit om je daar te ontmoeten!

IMG_4389